De 15 mooiste landen voor een motorvakantie

De 15 mooiste landen voor een motorvakantie

Motorrijden in eigen land is heerlijk, maar wil je de grens over, dan geven wij je graag informatie over de mooiste landen en routes. Want hoe kun je beter (verre) oorden ontdekken dan vanaf je zadel? Dus plan je vakantie, stap op je motor en leef je uit!

Blog nov2017

Motorvakantie in Europa: de 8 mooiste landen en routes

Roemenië

In Roemenië ligt één van de uitdagendste motorroutes: de Transfagarasan, nog nauwelijks bekend bij het grote publiek. De route kent vele heerlijke haarspeldbochten, is 90 km lang en voert je naar de top op ruim 2000 m hoogte.

Italië

Tegen de grens met Frankrijk ligt de Assiettapas, een route van ruim 60 km, die je voert naar de Monte Gran Costa op ruim 2600 m hoogte. Een must voor de avontuurlijke biker! Een groot deel van de route is onverhard en niet geschikt voor zware motoren. Laat je goed voorlichten of je eigen motor deze route aankan, of dat je beter ter plekke kunt huren.
Ook in Italië
De Stelviopas: één van de zwaarste routes van Europa. De tocht voert je naar de top van de berg op ruim 2700 m hoogte. Slechts 20 km lang; maar met 48 haarspeldbochten is deze route een ultieme uitdaging.

Noorwegen

In dit Scandinavische land liggen vele routes op je te wachten. We noemen één van de mooiste: de Trollenroute. Slechts 20 km lang, maar met 11 haarspeldbochten en een spectaculair uitzicht vanaf de top. Deze route behoort tot de zwaarste, dus ga uitgerust op stap, met je motor in de beste staat.

Frankrijk

De Col de la Bonette is een bijzonder hoge en verharde route in de Alpen. Deze spectaculaire route brengt je naar een hoogte van ruim 2700 m, waar je vervolgens nog 2 km rondom de berg kunt rijden. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht op je gereden route.

Portugal

In de Douro vallei ligt een 27 km lange route met maar liefst 93 bochten. Je rijdt langs wijngaarden en dorpjes, met tijdens de gehele route een geweldig uitzicht op de rivier.

Engeland

Hier vind je de Wrynose Pass, de oudste Romeinse bergweg van Europa. Een route voorzien van single-track, zodat je alleen motoren zult tegenkomen. Met vele bochten en steile heuvels rijdt je over de Hardknott Pass, de steilste beklimming van Engeland.
Isle of Man
Op de Mountain Course wordt jaarlijks de Tourist Trophy gereden. De route is een droom voor velen, 60 km lang, en voert je langs dorpen en bergen. In Isle of Man geldt, behalve binnen de bebouwde kom, geen maximumsnelheid, dus leef je uit!

Motorrijden buiten Europa: de 7 mooiste landen en routes

Blog2 nov2017

Hawaï

De Hana Highway is legendarisch onder motorrijders. De route, ruim 100 km lang met 600 bochten en 60 bruggen, voert je door een overweldigende natuur. Bergen, oceaan en watervallen: alles van een adembenemende schoonheid.

Marokko

Deze route brengt je van Ceuta, een Spaanse enclave, naar Marrakesh, de hoofdstad. Je rijdt langs moskeeën en Arabische markten door een spectaculair woestijnlandschap.

Nieuw-Zeeland

De State Highway 6 is 1000 km lang en dus een behoorlijke rit. Langs deze route door de prachtige natuur, heb je maar weinig verkeersdeelnemers: een ideale tour dus.

Abu Dhabi

Deze route, via de Jebel Hafeet bergweg, is goed begaanbaar en nog geen 12 km lang. Maar je hebt 60 bochten te nemen en klimt 1200 m, voordat je de top bereikt met een geweldig uitzicht op de woestijn onder je.

Brazilië

In het zuiden voert deze bijzonder indrukwekkende route je door de Serra Do Rio Do Rastro. Je hebt 250 bochten te nemen, waarvoor een flinke portie lef nodig is. Maar dan rijd je ook één van de meest onvergetelijke tours van je leven!

Vietnam

De Ho Chi Minhroute brengt je van noord naar zuid: van Hanoi naar Ho Chi Minhstad over berg- en junglepaden. De route is de droom voor elke offroad-rijder en moet elke avonturier een keer gereden hebben.

Van Pakistan naar China

De Karakoram Highway is een route voor de ervaren rijders onder ons. Het is de hoogste internationale weg ter wereld. De route is 1200 km lang en voert je over deels verharde- en deels onverharde wegen met enorme hoogteverschillen. Een flinke dosis lef is een vereiste.

 

Je motorreis plannen in het buitenland
Je motorvakantie: de 15 mooiste landen en routes, in Europa en daarbuiten. Wat gaat het worden? Waar ben je nog niet geweest, wat is je droom? Wij van Next Motorreizen geven je graag advies op maat. We helpen je met het voorbereiden en plannen van je ultieme droomreis. Neem dus contact op voor meer informatie!