Voor ons motorliefhebbers is er maar één ultieme vakantie: eropuit met de motor. Dat gevoel van vrijheid is met niets te vergelijken. In eigen land, en als het even kan ook over de grens. De motor is in uitstekende staat, onze conditie ook, we kiezen een bestemming en: toeren maar. Er is echter één ding waar we voor onze motorvakantie bijtijds aan moeten denken: de verzekering. Zijn de regels voor het verzekeren van onze motor in eigen land hetzelfde als voor motorreizen over de grens? Tijd om dat eens uit te zoeken.

Je motorreis verzekeren in Nederland en Europa

Op vakantie ga je helemaal los en rijd je meer kilometers dan normaal. In een aantal landen nemen ze het niet zo nauw met de verkeersregels. Verkeerssituaties zijn soms behoorlijk chaotisch. De kans op ongevallen en schade aan je motor is daarom groter dan in Nederland. Het is dus verstandig om goed verzekerd te zijn.

Je verzekering is erop gebaseerd dat je vooral in Nederland rijdt. Maar ook in Europa is je verzekering gewoon geldig, met dezelfde dekkingsvoorwaarden. Bij een ongeval heb je altijd recht op hulp, ook als je alleen een WA-verzekering hebt. Bij pech met je motor heb je vanuit de standaardverzekering geen dekking, ook niet buiten Nederland. Sluit een aanvullende module pechhulp af, of kies voor ANWB of Routemobiel.

Welke verzekeringen heb je nog meer nodig?

Naast je reguliere motorverzekering is een reisverzekering verstandig. Je zorgverzekering biedt dekking in het buitenland, maar niet in elke situatie wordt aanvullende hulp (volledig) vergoed. Goed dus om je even in je zorgpolis te verdiepen. Je kunt tekorten in de dekking van je zorgverzekering aanvullen met een reisverzekering. Na een ongeval moet je misschien langer verblijven en maak je extra kosten. Ook voor het verzekeren van je bagage en een eventuele repatriëring naar huis is een reisverzekering noodzakelijk.

Je motorvakantie buiten Europa verzekeren

Buiten Europa kunnen er beperkingen zijn, of is je verzekering zelfs helemaal niet geldig. Op de groene kaart staat vermeld voor welke landen je verzekering geldt. Ben je niet verzekerd voor de landen waar je naar toe wilt? Neem dan contact op met je verzekeraar en vraag naar alternatieven of aanvullingen.

Neem je groene kaart sowieso altijd mee, want hier staan alle belangrijke gegevens en alarmnummers op, in geval van nood.

Goed voorbereid, goed verzekerd?

Dan tot slot: een veilige reis en geniet ervan!

De 15 mooiste landen voor een motorvakantie

Motorrijden in eigen land is heerlijk, maar wil je de grens over, dan geven wij je graag informatie over de mooiste landen en routes. Want hoe kun je beter (verre) oorden ontdekken dan vanaf je zadel? Dus plan je vakantie, stap op je motor en leef je uit!

Blog nov2017

Motorvakantie in Europa: de 8 mooiste landen en routes

Roemenië

In Roemenië ligt één van de uitdagendste motorroutes: de Transfagarasan, nog nauwelijks bekend bij het grote publiek. De route kent vele heerlijke haarspeldbochten, is 90 km lang en voert je naar de top op ruim 2000 m hoogte.

Italië

Tegen de grens met Frankrijk ligt de Assiettapas, een route van ruim 60 km, die je voert naar de Monte Gran Costa op ruim 2600 m hoogte. Een must voor de avontuurlijke biker! Een groot deel van de route is onverhard en niet geschikt voor zware motoren. Laat je goed voorlichten of je eigen motor deze route aankan, of dat je beter ter plekke kunt huren.
Ook in Italië
De Stelviopas: één van de zwaarste routes van Europa. De tocht voert je naar de top van de berg op ruim 2700 m hoogte. Slechts 20 km lang; maar met 48 haarspeldbochten is deze route een ultieme uitdaging.

Noorwegen

In dit Scandinavische land liggen vele routes op je te wachten. We noemen één van de mooiste: de Trollenroute. Slechts 20 km lang, maar met 11 haarspeldbochten en een spectaculair uitzicht vanaf de top. Deze route behoort tot de zwaarste, dus ga uitgerust op stap, met je motor in de beste staat.

Frankrijk

De Col de la Bonette is een bijzonder hoge en verharde route in de Alpen. Deze spectaculaire route brengt je naar een hoogte van ruim 2700 m, waar je vervolgens nog 2 km rondom de berg kunt rijden. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht op je gereden route.

Portugal

In de Douro vallei ligt een 27 km lange route met maar liefst 93 bochten. Je rijdt langs wijngaarden en dorpjes, met tijdens de gehele route een geweldig uitzicht op de rivier.

Engeland

Hier vind je de Wrynose Pass, de oudste Romeinse bergweg van Europa. Een route voorzien van single-track, zodat je alleen motoren zult tegenkomen. Met vele bochten en steile heuvels rijdt je over de Hardknott Pass, de steilste beklimming van Engeland.
Isle of Man
Op de Mountain Course wordt jaarlijks de Tourist Trophy gereden. De route is een droom voor velen, 60 km lang, en voert je langs dorpen en bergen. In Isle of Man geldt, behalve binnen de bebouwde kom, geen maximumsnelheid, dus leef je uit!

Motorrijden buiten Europa: de 7 mooiste landen en routes

Blog2 nov2017

Hawaï

De Hana Highway is legendarisch onder motorrijders. De route, ruim 100 km lang met 600 bochten en 60 bruggen, voert je door een overweldigende natuur. Bergen, oceaan en watervallen: alles van een adembenemende schoonheid.

Marokko

Deze route brengt je van Ceuta, een Spaanse enclave, naar Marrakesh, de hoofdstad. Je rijdt langs moskeeën en Arabische markten door een spectaculair woestijnlandschap.

Nieuw-Zeeland

De State Highway 6 is 1000 km lang en dus een behoorlijke rit. Langs deze route door de prachtige natuur, heb je maar weinig verkeersdeelnemers: een ideale tour dus.

Abu Dhabi

Deze route, via de Jebel Hafeet bergweg, is goed begaanbaar en nog geen 12 km lang. Maar je hebt 60 bochten te nemen en klimt 1200 m, voordat je de top bereikt met een geweldig uitzicht op de woestijn onder je.

Brazilië

In het zuiden voert deze bijzonder indrukwekkende route je door de Serra Do Rio Do Rastro. Je hebt 250 bochten te nemen, waarvoor een flinke portie lef nodig is. Maar dan rijd je ook één van de meest onvergetelijke tours van je leven!

Vietnam

De Ho Chi Minhroute brengt je van noord naar zuid: van Hanoi naar Ho Chi Minhstad over berg- en junglepaden. De route is de droom voor elke offroad-rijder en moet elke avonturier een keer gereden hebben.

Van Pakistan naar China

De Karakoram Highway is een route voor de ervaren rijders onder ons. Het is de hoogste internationale weg ter wereld. De route is 1200 km lang en voert je over deels verharde- en deels onverharde wegen met enorme hoogteverschillen. Een flinke dosis lef is een vereiste.

 

Je motorreis plannen in het buitenland
Je motorvakantie: de 15 mooiste landen en routes, in Europa en daarbuiten. Wat gaat het worden? Waar ben je nog niet geweest, wat is je droom? Wij van Next Motorreizen geven je graag advies op maat. We helpen je met het voorbereiden en plannen van je ultieme droomreis. Neem dus contact op voor meer informatie!

Tijdens je meerdaagse motorvakantie moet je natuurlijk overnachten. Doe je dat op een camping, en neem je alle kampeerspullen mee? Of neem je toch liever een hotel? Na een flinke dag toeren op je motor is een beetje comfort zeker prettig. Tijdens de voorbereiding van de reis kun je de hotels al reserveren, zodat je zeker weet dat er `s avonds een goede accommodatie op je wacht. Daar helpen wij van Next Motorreizen je graag mee.
Maar voordat je de keuze voor de wijze van overnachten maakt: kies je voor een ‘gewoon’ hotel of heeft een motorhotel voor jou voordelen? Laten we daar eens dieper op ingaan.

Wat is een motorhotel

Een motorhotel is een accommodatie die speciaal is ingericht om motorrijders te ontvangen. Het biedt de beste faciliteiten voor je motor. De eigenaar van een motorhotel is zelf een ervaren biker, die weet wat je nodig hebt. Hij kent de mooiste trips in de omgeving en kan hierover alle informatie geven. Het motorhotel biedt voordelen, maar er zijn ook nadelen.

De voordelen van een motorhotel

Een motorhotel heeft, afhankelijk van de classificatie, een uitgebreid aanbod van diensten:
 De gastheer is vaak zelf een motorrijder;
 Het hotel beschikt over relevante informatie, zoals (road)maps en magazines, navigatieroutes;
 Er is een soms gids beschikbaar voor de begeleiding van tours in de omgeving;
 Enkele hotels bieden (week)programma`s met een speciaal thema;
 De meeste hotes hebben een wasplaats voor je motor en een werkplaats met gereedschap;
 Het hotel werkt samen met lokale motorgarages, o.a. voor vervanging van banden;
 Er zijn veilige en afsluitbare parkeerplaatsen, ook voor trailers;
 Er is vaak was- en droogruimte voor je kleding, evenals afsluitbare bagageopslag;
 Er zijn hotels die pick-up service aanbieden, in geval van pech.

De nadelen van een motorhotel

Naast de voordelen van een motorhotel zijn er ook nadelen te benoemen:
 Een motorhotel kan luidruchtig zijn, met muziek tot diep in de nacht;
 Er zijn weinig regels met betrekking tot bijvoorbeeld (overmatig) drankgebruik;
 Het hotel biedt nauwelijks privacy;
 Je overnacht vooral in slaapzalen, met soms alleen stapelbedden;
 Er zijn weinig privé-kamers beschikbaar;
 Over het algemeen heb je geen eigen douche of toilet;
 Het is meestal ‘eten wat de pot schaft’, eigen dieetwensen zijn nauwelijks mogelijk;
 Goed uitgerust je volgende dag beginnen wordt al met al een stuk lastiger.

Kiezen voor een motorhotel of een gewoon hotel

Met deze informatie over de voor- en nadelen van motorhotels kun je een verantwoorde keuze gaan maken: overnacht je liever in een gewoon hotel of kies je voor een motorhotel? Reis je alleen, met een groep of als stel, zoek je mede-bikers of juist ook wat rust: het zijn allemaal aspecten die meewegen in het maken van je keuzes.

Next Motorreizen biedt deskundig advies

Vanuit onze ruime ervaring kunnen wij je deskundig adviseren. Afhankelijk van je wensen stellen we een reisschema op maat samen, met de hotels die het beste bij je passen.
Neem dus contact met ons op. Next Motorreizen, voor de motorreis van je dromen!
info@nextmotorreizen.nl